Αγριολούλουδα της Ελλάδας
H δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για την Ελληνική χλωρίδα αποτέλεσε για πολλά χρόνια όραμα και στόχο του Βαγγέλη Παπιομύτογλου που το υλοποίησε μαζί με μια ομάδα ανθρώπων με κοινό παρονομαστή την αγάπη και το πάθος για την Ελληνική Φύση.





Βαγγέλης Παπιομύτογλου και Γιάννης Κοφινάς
Τα δεδομένα που παρουσιάζονται στη βάση συντίθενται κυρίως από φωτογραφικό υλικό τόσο ειδών όσο και βιοτόπων, υλικό που συλλέχτηκε ύστερα από ατέλειωτες εξερευνήσεις. Μαγιά για την ανάπτυξή της αποτέλεσαν οι προσωπικές φωτογραφικές συλλογές του Γιάννη Κοφινά και του Βαγγέλη Παπιομύτογλου.





Η βάση είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξή της.
Εδώ και δέκα χρόνια εκατοντάδες φυσιολάτρες και βοτανικοί έχουν προσφέρει σημαντικό φωτογραφικό υλικό για τον εμπλουτισμό της. Για κάθε είδος πέρα από τα ονοματολογικά του δεδομένα παρατίθενται και βασικές πληροφορίες διασποράς, λίγο «λογοκριμένες» για ευνόητους λόγους, για σπάνια και περιορισμένης εξάπλωσης είδη. Μέχρι τώρα έχει γίνει καταγραφή 4.505 ειδών από τις 6.000 περίπου που είναι το σύνολο των ειδών της ελληνικής χλωρίδας. Είναι προφανές, ότι αυτή η σελίδα απευθύνεται σε όλους εκείνους που αισθάνονται θαυμασμό και δέος από την πληθώρα και τον πλούτο της ελληνικής χλωρίδας και επιθυμούν να τη γνωρίσουν λίγο περισσότερο σε βάθος.


Οι Εκδόσεις Mediterraneo, προσαντολισμένες εδώ και δυο δεκαετίες στην προβολή της ελληνικής φύσης και του ελληνικού πολιτισμού υιοθέτησαν και ανέλαβαν αποκλειστικά το κόστος υλοποίησης και συντήρησης του έργου. Το όραμα της εταιρείας που έχει ως βάση την Κρήτη, το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και το κέντρο της Μεσογείου, να μοιραστεί τα θαύματα της φύσης και του πολιτισμού της Ελλάδας, ταυτίστηκε με αυτό των εμπνευστών την greekflora.gr και με χαρά στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικά την μοναδική αυτή προωτοβουλία.