espa

Όροι Χρήσης

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Καλώς ήρθατε στο www.mediterraneo.gr. Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί το ηλεκτρονικό κατάστημα (εφεξής «Eshop») της εταιρείας Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΙΚΕ με διακριτικό τίτλο «Mediterraneo», με έδρα το Ρέθυμνο Κρήτης (Ακαδημίας 83, TK 74100), ΑΦΜ 999624464, Δ.Ο.Υ. 8341 ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΤΗΛ.: +30 2106475600.

Οι παρακάτω όροι και προϋποθέσεις καλύπτουν αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων ή/και υπηρεσιών μέσω του «Eshop» του «Mediterraneo» που βρίσκεται στον ιστότοπο www.mediterraneo.gr (εφεξής το «site»).

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Το περιεχόμενο του «site» (συμπεριλαμβανομένων κειμένων, γραφικών, εικόνων, φωτογραφιών, βίντεο και λογισμικού) αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της «Mediterraneo» και προστατεύεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Εξαιρείται η πνευματική ιδιοκτησία τρίτων, άλλων συνεργατών και φορέων, για την οποία το «Eshop» έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές του αποκλειστικά ανάγκες.

Απαγορεύεται αυστηρά η αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου οποιουδήποτε τμήματος του «site» για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το «site» ή τη «Mediterraneo» αποτελούν αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της «Mediterraneo» ή/και του «site» και προστατεύονται από τους ελληνικούς κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας. Η εμφάνισή και έκθεση τους στο «site» δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το «Eshop» ενημερώνει τον πελάτη με βάση τα τηρούμενα κάθε φορά στοιχεία διαθεσιμότητας ή μη των προϊόντων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη διαθεσιμότητα αυτών. Σε κάθε περίπτωση το «Eshop» αναλαμβάνει να ενημερώσει εγκαίρως τον πελάτη για τη μη διαθεσιμότητα, οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη.

Το «Eshop» επίσης επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Εάν δεν είναι δυνατόν να παραδοθούν τα προϊόντα εντός του προκαθορισμένου χρόνου, το «Eshop» αναλαμβάνει να ενημερώσει εγκαίρως τον πελάτη μέσω email, προκειμένου εκείνος να δηλώσει τους όρους ολοκλήρωσης της παραγγελίας του.

Το «Eshop» δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις ή ζημία από αιτία σχετική με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του «site», με την αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτό, ή από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Το «Eshop» καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχονται χωρίς σφάλματα οι σελίδες, υπηρεσίες και το περιεχόμενο, ωστόσο δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

Το περιεχόμενο του «site» παρέχεται «ως έχει» χωρίς καμία απολύτως εγγύηση οποιουδήποτε είδους. Το «Eshop» δεν δεσμεύεται την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα του περιεχομένου για οποιονδήποτε σκοπό.

NEWSLETTERS – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Τα newsletters τα οποία λαμβάνει ο επισκέπτης/χρήστης του «site» με την εγγραφή του στις λίστες παραληπτών (mailing lists) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της «Mediterraneo» και ως εκ τούτου προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων. Η «Mediterraneo» διατηρεί το δικαίωμα μη εγγραφής κάποιου προσώπου στις λίστες παραληπτών ή και της διαγραφής του από αυτές. Η «Mediterraneo» μπορεί να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα newsletters εκτός αν ο παραλήπτης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Η «Mediterraneo» δεν ευθύνεται αν τα newsletters δεν παραδοθούν στον προορισμό τους, αν και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παράδοση τους. Τα newsletters μπορεί να καταλήξουν στο φάκελο «Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία». Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να μην λαμβάνει πλέον ενημερωτικά newsletters ή επιθυμεί να διαγραφεί συνολικά από το σύστημα αποστολής ενημερωτικών δελτίων του «site», μπορεί να ενημερώσει τη «Mediterraneo» χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που αναγράφονται στο «site» ή μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου που εμφανίζεται στα ενημερωτικά emails που λαμβάνει. Η «Mediterraneo» δεν παραδίδει σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας ή άλλα προσωπικά δεδομένα.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ

Η εγγραφή του χρήστη στο «site» είναι προαιρετική. Ο κάθε πελάτης εγγράφεται μόνο μία φορά.

Τα προσωπικά στοιχεία που χορηγεί ο χρήστης κατά την εγγραφή του επεξεργάζονται από το «Eshop» με σκοπό τη δημιουργία λογαριασμού στο «site», την επικοινωνία με τον χρήστη και την αποστολή σε αυτόν ενημερωτικού, διαφημιστικού και προωθητικού υλικού σχετικού με τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες του «Eshop». Αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, ισχύουν οι όροι και διατάξεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να άρει οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή του για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, προβαίνοντας σε διαγραφή χρήστη με την αποστολή σχετικού email στην διεύθυνση [email protected]  

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τιμές των προϊόντων οι οποίες αναγράφονται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι οι τελικές (συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.). Το «site» διατηρεί δικαίωμα μεταβολής των τιμών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του πελάτη. Ανεξαρτήτως της διακύμανσης των τιμών, ο πελάτης πάντοτε καταβάλλει την αξία που αναγράφεται στο προϊόν κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της παραγγελίας του.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Το «Eshop» συνεργάζεται με την Τράπεζα Alpha Bank, πρωτοπόρο στον τομέα των ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία και την ασφάλεια των αγορών μέσω του «site». Όλες οι αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών που γίνονται μέσω του «site», πραγματοποιούνται με ασφαλή τρόπο μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών «Alpha  e-Commerce» της Τράπεζας Alpha Bank. Η «Alpha e-Commerce» χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς σας θα προωθηθείτε σε ιστοσελίδα που παρέχεται από την Τράπεζα Alpha Bank για να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας, τα οποία στη συνέχεια κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται στην Τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα για έγκριση της χρεώσεως. Τα στοιχεία αυτά δεν κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε τρίτο (ούτε και στον προμηθευτή του προϊόντος που αγοράζετε).

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Το «eshop» δίνει την δυνατότητα πληρωμής με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (Visa, MasterCard, Maestro)
 2. Με PayPal
 3. Με τραπεζική κατάθεση

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Το «Eshop» δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των παρακάτω τρόπων αποστολής:

 1. Με υπηρεσία ταχυμεταφορών
 2. Με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)

Αποστολές εσωτερικού: Οι παραγγελίες εντός Ελλάδας παραδίδονται σε 3 έως 10 εργάσιμες ημέρες.

Αποστολές εξωτερικού: Η παράδοση παραγγελιών εκτός Ελλάδας μπορεί να διαρκέσει από 5 εργάσιμες ημέρες έως 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τον τρόπο αποστολής που έχει επιλεχθεί. Το «Eshop» δεν φέρει ευθύνη για την πληρωμή τυχόν επιπλέον χρεώσεων που δύνανται να προκύψουν από φόρους και δασμούς που ορίζουν οι τελωνειακές αρχές στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Το «Eshop» δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα επιστροφής ελλαττωματικών προϊόντων  της παραγγελίας του εντός 30 ημερών από την ημέρα που την παρέλαβε για αντικατάσταση προϊόντος ή επιστροφή χρημάτων. Οι επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο στην περίπτωση που τα αντικείμενα επιστραφούν σε άριστη κατάσταση μέσα στη συσκευασία τους και συνοδεύονται από την απόδειξη αγοράς. Οι επιστροφές καταχωρούνται μέσω αποστολής email στο [email protected]

Οι επιστροφές θα πιστώνονται στη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα με την οποία πραγματοποιήθηκε η αγορά. Οι επιστροφές χρημάτων θα γίνονται εντός 30 ημερών από την παραλαβή των προϊόντων από το γραφείο μας.

Στην περίπτωση οποιουδήποτε ελαττώματος ο πελάτης μπορεί να ειδοποιήσει την εταιρεία είτε τηλεφωνικώς (+30 28310 21440) είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) αναφέροντας το ελάττωμα του προϊόντος.

Οι επιστροφές θα αποστέλλονται αποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση:

Eshop Mediterraneo (Επιστροφές),

Ακαδημίας 83, Ρέθυμνο, Κρήτη,

TK 74100, Ελλάδα.

ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΗ

Οι χρήστες συμφωνούν και αναλαμβάνουν να μη χρησιμοποιούν το «site» για:

 1. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στη «Mediterraneo» ή σε οποιονδήποτε τρίτο είτε προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου,
 2. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κλπ.,
 3. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις,
 4. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,
 5. αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,
 6. ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων,
 7. παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο,
 8. συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων του πελάτη διέπεται από τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση των προσωπικών δεδομένων διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ COOKIES

Το «site» κάνει χρήση cookies (ίχνη αναγνώρισης) και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, όπως pixel tags (ετικέτες εικονοστοιχείων), web beacons (κωδικοί ιχνηλασίας), clear GIFs (καθαρά μορφότυπα εναλλαγής γραφικών), οι οποίες καλύπτονται από το Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 που τίθεται σε ισχύ από την 25.05.2018 (ΓΚΠΔ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση cookies παρακαλώ διαβάστε την Πολιτική Ενημέρωση Σχετικά με τα Cookies.

ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ – ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

Η χρήση της ιστοσελίδας και η συμφωνία πώλησης διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας. Όλες οι διαφορές που προκύπτουν από ή σχετίζονται με τη χρήση του ιστότοπου ή τη συμφωνία πώλησης, εάν δεν επιλυθούν φιλικά, θα υποβάλλονται στα Δικαστήρια Ρεθύμνου.